Σελίδες

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Jean Michel Jarre - Live in Monaco (Full Concert High Quality)



Μια πρωτοφανή εκδήλωση για το Πριγκιπάτο του Μονακό και τη Γαλλική Ριβιέρα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό και η αρραβωνιαστικιά του Charlene Wittstock, με την ευκαιρία του γάμου τους, φιλοξένησε μια μεγάλη συναυλία του Jean Michel Jarre την 1η Ιουλίου 2011.
Η υψηλή τεχνολογία, λαμπερή και ανοιχτή σε όλους, η συναυλία του Jean Michel Jarre πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του λιμανιού του Μονακό. Το γιγαντιαίο ακροατήριο που συγκεντρώθηκε γύρω από το λιμάνι, στα ύψη του πριγκιπάτου, παρακολούθησε την φουτουριστική παραγωγή που δημιούργησε ο γαλλικός μουσικός περιλαμβάνει ένα σκηνικό 200 μέτρων στην καρδιά του Μονακό.
Η ελεύθερη παράσταση μεταδόθηκε σε όλο το Πριγκιπάτο σε γιγάντιες οθόνες και διεθνώς μέσω δορυφόρου και Internet.
Ένα τεράστιο κοινό μοιράστηκε επίσης τη συναυλία στο Διαδίκτυο, μέσω του Ustream.tv μαζί με ένα πλήθος πλατφόρμων αναμετάδοσης που ανέβασαν τον παίκτη Ustream.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των τριών ωρών, η συναυλία Jarres στο Μονακό ήταν ταξινομημένη 6 μέρει.
Προσθέτοντας τις δημοσιεύσεις στο Youtube και τις διεθνείς τηλεοπτικές ειδήσεις, περίπου 3 δισεκατομμύρια ακροατές παγκοσμίως, μοιράστηκαν εν μέρει ή πλήρως, η Βασιλική Γιορτή του Γάμου με τον Jean Michel Jarres, ζωντανά από το Μονακό.


Enigma - Best full album


Enigma (Ενίγκμα) είναι ένα μουσικό σχήμα που ξεκίνησε το 1990 ο Μισέλ Κρετού με τη συνεργασία άλλων καλλιτεχνών, όπως η πρώην σύζυγός του Σάντρα, ο Ντέιβιντ Φέρσταϊν και ο Φρανκ Πέτερσον. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για συγκρότημα με τη στενή έννοια του όρου, αλλά για μία σειρά μουσικών έργων του Μισέλ Κρετού, στα οποία είναι ο συνθέτης και παραγωγός και συνεισφέρουν διάφοροι μουσικοί κάθε φορά.
Έχουν κυκλοφορήσει 8 στούντιο άλμπουμ. Η μουσική των Enigma παρουσίασε από την αρχή τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο με το χαρακτηριστικό "περίεργο" ήχο της που χαρακτηρίζεται σαν New Age και Ambient.


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Woodstock Music & Art Fair (1969) & Movie

Το Φεστιβάλ Γούντστοκ (Woodstock Festival) ή απλά Γούντστοκ (επισήμως: Woodstock Music & Art Fair) ήταν ένα μουσικό φεστιβάλ που προσέλκυσε ένα ακροατήριο άνω των 400.000 ατόμων και που ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει για τρεις ημέρες σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στη Νέα Υόρκη (πολιτεία), από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου του 1969, αλλά τελικά κράτησε τέσσερις ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκε στις 18 Αυγούστου.



32 καλλιτέχνες έπαιξαν στην ύπαιθρο μπροστά σ' ένα ακροατήριο περισσότερων από 400.000 ανθρώπων. Θεωρείται ευρέως ως μία σημαντική στιγμή στη μουσική ιστορία, καθώς και καθοριστικό σημείο για τη γενιά της αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960.



Οι σημαντικότεροι συμμετέχοντες ήταν ο Κάρλος Σαντάνα, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, η Τζόαν Μπαέζ, o Τζο Κόκερ, οι Who, οι Jefferson Airplane, οι Grateful Dead, οι Band, οι Crosby, Still, Nash & Young, o Ρίτσι Χέιβενς, ο Πωλ Μπάττερφιλντ και o Κάντρυ Τζο ΜακΝτόναλντ.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Aria – Yanni – (για μια φορά)


«Για μια φορά» Ελληνικοί στίχοι..



για…

για μια φορά

θέλω να δω την λάμψη να βγάνει απ τα μάτια σου…  ξανά

και εγώ.. σαν το πουλί…. να φτερουγίζει και να ανεβαίνει στον ουρανό…

ψηλά

και εσύ… ((δεύτερη) ένα αστέρι)

είσαι εσύ ((δεύτερη) ένα αστέρι)

που δεν μπορώ .. να το προλάβω .. να το αγκαλιάσω…  να το δω … να το αγγίξω …  να μπορέσω να το γευτώ….

(αα)

Για… (θα προσπαθήσω)

Για μια φορά (να σε προλάβω)

Στην αστραπή μες της νύχτας της βροχή να ανεβώ

Για… (θα προσπαθήσω)

Για μια φορά (να σε προλάβω)

Και να ανεβώ … να σε προλάβω … στην αγκαλιά σου να χαθώ

Και εσύ (ένα αστέρι)

Θα είσαι εκεί (ένα αστέρι)

Θα μπορέσω…. να σε αγγίξω…. Να σε αγκαλιάσω … να σ΄ αγαπώ... να μπορέσω σε αγαπώ

(αα)

για μια φορά…  (για μια φορά… )

Για … για μια φορά…  μόνο για μια φορά…

Μόνο για μια φορά.

Blues-rock favorites, compilation live songs


Blues-rock 48 song’s


Ως Μπλουζ Ροκ αναφέρεται το στυλ μουσικής που συνδυάζει στοιχεία μπλουζ και ροκ. Πρωτοπαρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Εκπρόσωποι του ήταν οι Rolling Stones, ο Έλμορ Τζέιμς, Μάντι Γουότερς. Από αυτό ξεκίνησε και εξελίχτηκε στη δεκαετία του 1970 το Χαρντ Ροκ.

Είναι ως επί το πλείστον μια ηλεκτρονική μουσική σε σχήμα σκηνικής παρουσίας με όργανα παρόμοια με ηλεκτρικά μπλουζ και ροκ: ηλεκτρική κιθάρα , ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα, συχνά με όργανο Hammond .


Το Blues Rock ξεκίνησε με ροκ μουσικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες που έπαιζαν αμερικανικά τραγούδια μπλουζ. Συνήθιζαν να τα αναπαράγουν τα μπλουζ του Σικάγου, όπως τα Muddy Waters , Jimmy Reed , Howlin 'Wolf και Albert King , σε ταχύτερους ρυθμούς και με πιο επιθετικό ήχο κοινό για το rock.

 

Blues-rock favorites, compilation of 8 live songs- Part 1


 Blues-rock favorites, compilation of 8 songs- Part 2

  
Blues-rock favorites, compilation of 8 more songs- Part 3


 Blues rock favorites compilation of 8 more songs Part 5


 Blues-rock favorites, compilation of 8 songs- Part 6